Tillbaka till kontoret

Är du redo för det nya normala?

Efter pandemi och isolation går vi tillbaka till en helt ny vardag. Många har upptäckt fördelarna med distansarbetet och kontoret ska nu konkurrera med hemmakontoret. Efterfrågan på hybridlösningar för flexibla samarbeten ökar i rask takt.

Vad behöver din arbetsplats för att anpassa sig till det nya normala?
Kolla vår checklista nedan. 

 

1. Strategi för de nya behoven

Med pandemin kom den digitala tidsåldern i raketfart och vi var tvungna att på kort tid lära oss nya arbetssätt. Säkra lösningar i molnet, verktyg för videomöten och ergonomi på hemmakontoret blev självklara krav. Pandemin har också ändrat vårt sätt att se på distansarbete, som visat sig vara effektivt.

Frågan är nu hur du tar ditt företag vidare enligt de nya förutsättningarna. Skapa en tydlig strategi och forma arbetssätt baserade på din verksamhets behov. Med det som grund kommer du kunna skapa en arbetsplats som är anpassad för dina anställda, tekniska utmaningar och framtidens arbetsliv.

 

2. Stimulerande arbets­miljö som lockar och inspirerar

Plötsligt ska kontoret konkurrera med hemmakontoret. Det ställer nya krav på utformningen. Det ska kännas värt transporttiden till och från, och dessutom vill du attrahera nya talanger inför framtiden.

För att medarbetarna ska trivas och utvecklas krävs en stimulerande arbetsmiljö med rätt verktyg och välfungerande inredning. Kontoret ska vara en mötesplats snarare än ett ställe där arbetet utförs.

Om du behöver vägledning i utformningen kan vi hjälpa dig, oavsett om du bara vill planera om eller göra en total makeover.

Läs mer om kontorsinredning

 

3. Mötesrum med stöd för hybridmöten

Videokonferenser och Teams-möten har blivit en självklar del av arbetslivet och behovet kommer inte avta när vi återgår till kontoret. Flexibla arbetssätt är här för att stanna, och behovet för hybridmöten, där vi dels finns på plats och dels ansluter på distans, växer.

I stället för ett stort mötesrum kan det bli behov för flera små mötesrum och så kallade tysta rum, där medarbetarna kan jobba ostört. Det är viktigt att anpassa tekniken så att det inte spelar någon roll var medarbetaren fysiskt sitter och jobbar.

Läs mer om mötesrum och mötesteknik

4. IT-säkerhet anpassad för nya arbetssätt

Nu när en stor del av arbetet flyttas till molnet, till hemmet och utanför verksamhetens brandvägg, är det viktigt att inte glömma bort säkerheten. Se till att prioritera säkra IT-lösningar som skyddar affärshemligheter, känslig information och hindrar ditt företag att bli kapat.

Vi har utvecklat IT-tjänster för extra säkerhet som gör att du kan känna dig trygg i molnet. Kontakta oss om du vill ha rådgivning.

Läs mer om våra IT-tjänster

 

Framtidens arbetsplats

– Lär dig mer om morgondagens lösningar

Erik Herngren från Kairos Future presenterar rapporten om de fem trenderna, perfekt för dig som vill veta mer om framtidens arbetsplats och hur kontoren kommer att se ut i framtiden. (25:47)

Vill du prata framtid? Prata med oss.

Chatta med oss
Chatten är stängd