Vi är Office Management!

Vi är stolta över att Office Management lever upp till de högt satta krav för vad som utmärker en god arbetsplats och har efter en grundlig utvärdering förärats certifieringen Great Place to Work® - den enda certifieringen av goda arbetsplatser i Sverige.

Certifieringen är baserad på Great Place to Work© Institutes globala standard för vad som kännetecknar en god arbetsplats, ett bevis på att de anställda upplever en mycket hög grad av trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap inom organisationen.

Vi är övertygade om att ett välmående företag börjar med välmående medarbetare där mänskliga möten är avgörande för en dynamisk arbetsplats som främjar idéer. Frihet och ansvar, personlig utveckling och möjlighet att påverka är också något vi värdesätter. Hos Office Management får du allt och lite till. Här kan du läsa vad några av våra medarbetare säger. 

 

Kim Söderström, Servicechef Vending

”Alla dricker sitt kaffe på olika sätt. Vi har bland de högst kvalitetssäkrade kaffemaskinerna och har standardrecept, skräddarsydda för varje böna. Vi kan också skräddarsy utbudet i en maskin för att det ska passa alla på ett företag. Vi följer med ut och visar hur det kan och bör användas bäst för att kvalitetssäkra våra leveranser.”

Conny Vesterlund, Mötesteknik

”Det som särskiljer oss är att vi har många medarbetare inom både sälj och support som har varit med länge. Det gör att vi har erfarenheten och kompetensen att som en av få aktörer, drifta en global videotjänst i egen regi. Våra kunder vill jobba med leverantörer som driver marknaden framåt, hittar nya idéer och integrationer som leder till affärsnytta. Det är en av anledningarna till att vi är marknadsledande inom vår bransch.”

Andreas Sundin, Interior & Relocation

”Att kunna leverera helhetslösningar där kunderna ska kunna vända sig till oss om allt, är en naturlig del av O.M:s målbild. I det är vårt erbjudande kring inredning och flytt rätt självklara. Som kund till oss får man god kontroll över kostnader och investeringar i förhållande till budget. Samtidigt får man hög kvalitet utan att betala för flådiga varumärken och sånt man inte behöver.”

Stefan Frantz, Service Manager

”Vår roll är att ha bra koll på vad våra kunder vill ha. Både nu och i framtiden. Vi håller koll på marknaden, vad våra underleverantörer pratar om och vad som händer inom sälj, så att våra kunder känner att de får samma bemötande oavsett var de sitter geografiskt.”

Sofia Medin, Kvalitetsansvarig

”Vi erbjuder lokalvård i egen regi med målet att ha en nära relation till våra kunder. När vi har det blir det lättare för oss att ge rekommendationer och professionella råd. Samtidigt blir arbetsmiljö och hållbarhet allt viktigare. Därför arbetar vi kontinuerligt med att utveckla våra städtjänster och att utveckla vårt gröna produktutbud.”

Joel Sund, Facility Solution Manager

”Vi säljer mycket på värden där kunderna ska kunna förändra sina inköpsrutiner för att göra dem mer effektiva. Vårt mål är att alltid ge våra kunder avtalskontroll, ge kunderna tid att fokusera på deras kärnverksamhet. Tidigare har kunder haft sina FM-lösningar hos många olika leverantörer. Idag är det tvärtom, man vill ha fler lösningar hos en leverantör.”

Chatta med oss
Chatten är stängd