O.M – Ordlista

Koncept, paketeringar, produkter och erbjudanden – ibland har även vi på O.M svårt att hålla ordning på alla begrepp. I denna ordlista hittar du information om stort och smått som kan vara bra att ha koll på i strävan efter att skapa den perfekta arbetsplatsen – nu och i framtiden.

O.M från A till Ö

ARTIKLAR
Nyfiken på den senaste tekniken och aktuella trender? Det är vi också! Läs våra inressanta artiklar här.

AVTALSHANTERING
Arbetsprocessen för att signera ett avtal. Avtals-hanteringen kan bli digital med e-signering.

BEMANNING 
Behöver du hjälp av kompetent personal? Vi är specialister på bemanning av personal inom alla branscher. Läs mer om bemanning.

CISCO
O.M är valda till bästa samarbetspartnern inom Collaboration i Sverige. Vi på O,M hjälper dig gärna med dina videomöten.

CONTRACT MANAGEMENT
Molnbaserat digitalt arkiv där du enkelt scannar in eller laddar upp dokument för åtkomst, sökning, påminnelse, bearbetning och arkivering.

DIGIFYSISK ARBETSPLATS
Vi har gjort en checklista med saker som kan vara bra att tänka på när det kommer till den fysiska och den digitala arbetsplatsen.

DIGITAL DOKUMENTHANTERING
Att omvandla pappersdokument till digitala gör dokument sökbara, tillgängliga på distans och enklare att arkivera på ett GDPR säkert sätt.

DIGITAL KUNDPORTAL
Med vår kundportal får du ett enkelt verktyg för en effektiv hantering av alla tjänster du har hos oss. 

DIGITAL SIGNAGE
Digitala skyltar för att informera internt eller externt. Informationen styrs från en central plats och du kan enkelt bestämma vilken information som visas på olika skärmar beroende på placering. 

DIGITAL VÅRD
Patientens kontakt med sjukvården är digitaliserad på olika sätt. Transformationen från fysisk till digitaliserad vård sker genom hela patientens resa hos en vårdgivare. 

DIGITAL WORKFLOW
Arbetsprocesser som involverar många personer och steg, som exemepvlis attesteringsmoment, kan digitaliseras och effektiviseras för spårbarhet.

DIKTERING
Att läsa in anteckningar kallas för att diktera. Moderna dikteringslösningar kan omvandla de inläsa anteckningarna direkt till skriven text in i ex ett journalsystem. Läs mer om diktering här.

EVENT
Vill du veta mer om framtidens arbetsplats? Anmäl dig till våra event.

ENTREMATTOR
Med kombinationen skrapmatta och entrématta stoppar du effektivt smutsen direkt i entrén. Vi hjälper dig med entremattor.

FAKTURAHANTERING
Vi tror på att digitalisera fakturahanteringen. Det spar tid, miljön och ger en bättre arbetsmiljö och spårbarhet i arbtesprocessen. Och arbetet med att attestera fakturor digitalt kan utföras på distans. 

FIKALÖSNINGAR
Vi hjälper dig med allt inom kaffe, mat, frukt och vatten till kontoret. Köp tjänsterna var för sig eller spara tid och pengar på en helhetslösning.

FOLLOW ME PRINT
En lösning för säkra utskrifter som gör att en utskrift inte skickas till skrivaren innan ägaren till dokumentet kallar på det. Dokument blir därmed inte liggande i facket oupphämtat och du riskerar inte att information lagras i skrivarens server i onödan.

FRUKTKORG
Fri tillgång till frukt på jobbet motiverar medarbetarna och gör att de orkar hålla tempot uppe hela dagen. Vi har lokalkontor i våra större städer som till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping men kan leverera fräscha fruktkorgar i hela Sverige.

 

GUIDER
På vår webbplats kan du ladda ned snabbguider som ger dig tips och vägledning kring hur du arbetar mer effektivt i bland annat Word, PowerPoint, Excel,  Teams, Sharepoint och andra appar inom Office 365.

HANDSPRIT
En av de mest sålda produkterna i vår webbshop 2020 är handsprit eller handdesinfektion.

HEMMAKONTOR
Hemmakontoret blir allt vanligare som komplement till det traditionella kontoret. Hemmakontoret bör vara ergnomiskt och tekniskt rätt utrustat för att fungera långsiktigt. Arbetsgivaren har ett ansvar för arbetsmiljön även på hemmakontoret.

HÅRDDISKRADERING
Cyberattackerna ökar och risken för intrång är särskilt stor i hårdvara. Hårddiskradering är en åtgärd för att skydda din information, exempelvis bör det göras i skrivaren som är utsatt.

IT-LÖSNINGAR
För Office Management är IT-lösningar svaret på våra kunders behov. En lösning är kundanpassad och kan bestå av exempelvis ett antal färdiga IT-paket som passar en specifik kund.

IT-PAKET
Förpaketerade lösningar på dina behov leverade som en tjänst. Exempel på Office Managements IT-paket är Arbetsplats som tjänst och Wi-fi som tjänst.

IT SOM FUNKTION
Man köper IT som funktion istället för tjänst, leverantören är ansvarig för att din IT skall fungera och du som kund bär inget ansvar för funktionalitet.

IT SOM TJÄNST
Man köper IT som tjänst, där ansvaret för respektive del i en IT-miljön regleras i ett avtal.

JOBBA HEMIFRÅN
Hemarbete är på klar uppgång, inte bara för att vi har en pandemi utan också för att det är lättare att få ihop livspusslet om man har möjlighet att jobba hemifrån. Vi hjälper dig med lösningar, produkter och värdefulla tips – allt du behöver för att bli mer effektiv när du jobbar hemifrån.

KAFFEMASKINER
Gott kaffe är en av de saker som kan höja produktiviteten på en arbetsplats. Vi erbjuder kaffemaskiner som passar alla smaker hos anställda på såväl stora som små företag och myndigheter. Självklart erbjuder vi ett stort sortiment av kaffe (med smakgaranti!) och expertisen som hjälper er att välja rätt bland alla kaffemaskiner.

KONTORSINREDNING
Kontorsinredning är det som gör era lokaler till en trevlig arbetsplats där medarbetarna hittar inspiration till sin kreativitet. Vi på O.M erbjuder skalbara tjänster för alla behov – från skapandet av ett helt inredningskoncept till komplettering av din befintliga kontorsinredning.

KONTORSMATERIAL
De flesta verksamheter kräver en hel del kontorsmaterial och annat förbrukningsmaterial som toapapper, städprodukter eller köksprodukter. Nu kan du handla allt inom kontorsmaterial och förbrukningsmaterial som din verksamet behöver i vår webbshop.

KUNDCENTER
Ett modernt kundcenter är flexibelt, fungerar på distans, tillgängligt för kunderna oberoende kanal som kunden villl kommunicera på. Puzzel är en lösing som stöttar ett modernt kundcenter.

LOKALVÅRD
Dags att se över städningen? Hos O.M kan du beställa lokalvård som är särskild anpassad för kontor, vårdenheter, förskola eller skola. Se våra olika paket och erbjudanden på lokalvård här.

LOGOMATTOR
Är du sugen på en entrematta med logotyp eller annat eget tryck? Det fixar vi! En snygg logomatta välkomnar dina gäster, ger ett trevligt första intryck och kan bidra till ökad varumärkeskännedom.

MICROSOFT
Partner till OfficeManagement. Mjukvaruleverantör som bland annat levererar lösningarna O365 och Teams samt arbetar för ett modernare arbetsliv.

MICROSOFT 365
Med Microsoft 365 har du tillgång till en komplett plattform för samarbete och kommunikation.  Applikationer som ingår är exempelvis Excel, Word, Outlook och Teams.

MOBIL VÄXEL

Med vår mobila växel, applikationen O.M Connect kan du ta med dig växeln i fickan och koppla samtal från solstolen om du vill. Ett smart val för mobila medarbetare som behöver vara tillgängliga i växeln även utanför kontorets väggar.

 

MOLNVÄXEL

En molnväxel innebär kort förklarat en företags växel på distans. Du hämtar din växeltjänst via internet och slipper stora investeringar och kostnader med fysisk utrustning. Läs mer om vår molnväxel.

 

MULTIFUNKTIONSSKRIVARE
Multifunktionsskrivare har många funktioner, det är en skrivare som kan mer än att bara skriva ut. De vanligaste funktionerna är kopiering och scanning. Finns behovet kan de tom faxa och maila.

MUNSKYDD
En av de mest sålda produkterna i vår webbshop under 2020 är munskydd.

 

NÄTVERK
Ett bra nätverk är en förutsättning för ett väl fungerande kontor. Vi erbjuder dig ett verksamhetsanpassat trådlöst nätverk till en fast månadskostnad. Vi sköter drift och underhåll, och ser till att allting fungerar. Dessutom finns vår support alltid nära till hands om du behöver det. 

OFFICE 365
Kallas också O365 och är en del av Microsoft365 som innehåller en mängd olika applikationer som stödjer samarbete och kommunikation digitalt. Teams är exempelvis en del av Office 365.

PAKETERINGAR
Separata produkter och tjänster som vi har paketerat till ett erbjudande som syftar till att gör det enklare att hitta en lösning för ett specifikt behov.

PUZZEL
En lösning för ditt kontaktcenter som gör att du kan kommunicera med dina kunder från valfri plats – oberoende av tid, kanal eller enhet. Läs mer om Puzzel här.

QUIZ
I vårt quiz kan du testa vem du är i framtidens arbetsliv. Individuella behov är något som lyfts fram i framtidens arbetsliv. Vilka behov i arbetslivet är viktigast för dig? Testa dig här.

RELEYE
En nöjd kund hos O.M med tjänster inom dokumenthantering och inredning. Se kundcase.

RINGA FRÅN DATORN
Softphone är en mjukvara som fungerar som en telefon i din dator eller annan digital enhet. Du ringer via internet och så länge du har uppkoppling kan du enkelt hantera stora mängder samtal och sköta växelfunktioner, oavsett var du befinner dig.

SHAREPOINT
Microsoft SharePoint kan användas för att skapa webbplatser. Men det är också ett säkert ställe för att lagra, ordna, dela och få åtkomst till information från valfri enhet. Läs mer här.

SITHS-KORT
Detta är en e-legitimation för vårdpersonal. Office Management är godkänd leverantör för att utfärda dessa tjänstelegitimationer som kräver stark autentisering vid identifiering och inloggning i e-tjänster. Mer om SITHS-kort här.

SÄKER IT
Säkra IT-lösningar blir än mer viktigt när arbetsplatserna förflyttas utanför brandväggarna och attackytorna blir fler i och med vårt uppkopplade arbetssätt i ett modernt flexibelt arbetsliv.

SÄKRA UTSKRIFTER
En lösning som gör att en utskrift inte skickas till skrivaren innan ägaren till dokumentet kallar på det. Dokument blir därmed inte liggande i facket oupphämtat och du riskerar inte att information lagras i skrivarens server i onödan. Läs mer.

TAL TILL TEXT
Att diktera på ett modernt sätt gör det möjligt att omvandla tal till text som lagras i ett system med automatik. Dragon Professional från Nuance är vår lösning för denna typ av diktering.

TELEFONVÄXEL
Virtuell telefonväxel, molnbaserad telefonväxel, telefonväxel småföretag eller telefonväxel storföretag. Oavsett behov finns ofta lösningen i en modern molnbaserad företagsväxel.

UTBILDNINGAR
Vill du lära dig mer om Teams, Sharepoint, Office365 eller någon annan del av Microsoft365? Då kan du och dina kollegor gå någon av våra utbildningar som låter dig dra full nytta av din IT-satsning.

VIDEOKONFERENS
En videokonferens kan ske på olika sätt och från olika plattformar som ex Teams. Du kan delta med flera andra från ett gemensamt rum eller sitter du ensam framför datorn. Tekniken anpassas efter dina behov och gör videomötet effektivt för dina olika behov.

VIDEOMÖTE
Det finns olika plattformar för videomöten, som Teams, Zoom och Cisco. Plattformen kompletteras med teknik som skärm, mikrofon och kamera för att bli komplett. Olika plattformar kan inte videomötas utan en brygga, en sådan är Visual Meeting som är en tjänst från Office Management.

VISUAL MEETING
En Samsung telefon kan ringa till en Iphone. Men du kan inte videomötas mellan Zoom och Teams. För att det skall fungera krävs en brygga, en sådan är Visual Meeting som är en tjänst från Office Management.

VIRTUAL PHONE Q
Virtual Phone Q ger era kunder möjligheten att låta en bot hålla deras plats i telefonkön och istället bli tillbakaringda på en förutbestämd tid.

WEBINAR
Vi genomför kunskapswebinarier, som både ger trendspaningar och produktuppdateringar. Office Management är också leverantör av lösningar för att sända egna webinars.

X64-BASERAD
Storleken på en processer i en dator. Om du inte vill ha huvudbry om detta utan bara ha en tjänst som gör att du har den utrustning du behöver, då är våra paketeringar och vår rådgivning din räddning.

YTDESINFEKTION
En av de mest populära produkterna i vår webbshop under 2020 är ytdesinfektion.

ZOOM
System för virtuella möten. Vi erbjuder mötesteknik som fungerar över systemgränserna så att du kan prata med alla dina kontakter.

ÅTERVINNING
Hur har ni det med återvinning på arbetsplatsen? Vi har tjänster för väl organiserad återvinning med snygga och praktiska återvinningskärl som passar in i de flesta miljöer. Även sekretesskärl för känsliga uppgifter som behöver skyddas enligt GDPR. Läs mer om återvinning för företag och myndigheter här.

ÄRENDEHANTERING
På vår supportsida kan du skapa ett supportärende. Du hittar den här.

Ö
Här var det tomt!

BEMANNING 
Behöver du hjälp av kompetent personal? Vi är specialister på bemanning av personal inom alla branscher. Läs mer om bemanning.

DIGIFYSISK ARBETSPLATS
Vi har gjort en checklista med saker som kan vara bra att tänka på när det kommer till den fysiska och den digitala arbetsplatsen.

DIGITAL DOKUMENTHANTERING
Att omvandla pappersdokument till digitala gör dokument sökbara, tillgängliga på distans och enklare att arkivera på ett GDPR säkert sätt.

DIGITAL KUNDPORTAL
Med vår kundportal får du ett enkelt verktyg för en effektiv hantering av alla tjänster du har hos oss. 

DIGITAL SIGNAGE
Digitala skyltar för att informera internt eller externt. Informationen styrs från en central plats och du kan enkelt bestämma vilken information som visas på olika skärmar beroende på placering. 

DIGITAL VÅRD
Patientens kontakt med sjukvården är digitaliserad på olika sätt. Transformationen från fysisk till digitaliserad vård sker genom hela patientens resa hos en vårdgivare. 

DIGITAL WORKFLOW
Arbetsprocesser som involverar många personer och steg, som exemepvlis attesteringsmoment, kan digitaliseras och effektiviseras för spårbarhet.

DIKTERING
Att läsa in anteckningar kallas för att diktera. Moderna dikteringslösningar kan omvandla de inläsa anteckningarna direkt till skriven text in i ex ett journalsystem. Läs mer om diktering här.

FAKTURAHANTERING
Vi tror på att digitalisera fakturahanteringen. Det spar tid, miljön och ger en bättre arbetsmiljö och spårbarhet i arbtesprocessen. Och arbetet med att attestera fakturor digitalt kan utföras på distans. 

FIKALÖSNINGAR
Vi hjälper dig med allt inom kaffe, mat, frukt och vatten till kontoret. Köp tjänsterna var för sig eller spara tid och pengar på en helhetslösning.

FOLLOW ME PRINT
En lösning för säkra utskrifter som gör att en utskrift inte skickas till skrivaren innan ägaren till dokumentet kallar på det. Dokument blir därmed inte liggande i facket oupphämtat och du riskerar inte att information lagras i skrivarens server i onödan.

FRUKTKORG
Fri tillgång till frukt på jobbet motiverar medarbetarna och gör att de orkar hålla tempot uppe hela dagen. Vi har lokalkontor i våra större städer som till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping men kan leverera fräscha fruktkorgar i hela Sverige.

 

HANDSPRIT
En av de mest sålda produkterna i vår webbshop 2020 är handsprit eller handdesinfektion.

HEMMAKONTOR
Hemmakontoret blir allt vanligare som komplement till det traditionella kontoret. Hemmakontoret bör vara ergnomiskt och tekniskt rätt utrustat för att fungera långsiktigt. Arbetsgivaren har ett ansvar för arbetsmiljön även på hemmakontoret.

HÅRDDISKRADERING
Cyberattackerna ökar och risken för intrång är särskilt stor i hårdvara. Hårddiskradering är en åtgärd för att skydda din information, exempelvis bör det göras i skrivaren som är utsatt.

JOBBA HEMIFRÅN
Hemarbete är på klar uppgång, inte bara för att vi har en pandemi utan också för att det är lättare att få ihop livspusslet om man har möjlighet att jobba hemifrån. Vi hjälper dig med lösningar, produkter och värdefulla tips – allt du behöver för att bli mer effektiv när du jobbar hemifrån.

LOKALVÅRD
Dags att se över städningen? Hos O.M kan du beställa lokalvård som är särskild anpassad för kontor, vårdenheter, förskola eller skola. Se våra olika paket och erbjudanden på lokalvård här.

LOGOMATTOR
Är du sugen på en entrematta med logotyp eller annat eget tryck? Det fixar vi! En snygg logomatta välkomnar dina gäster, ger ett trevligt första intryck och kan bidra till ökad varumärkeskännedom.

NÄTVERK
Ett bra nätverk är en förutsättning för ett väl fungerande kontor. Vi erbjuder dig ett verksamhetsanpassat trådlöst nätverk till en fast månadskostnad. Vi sköter drift och underhåll, och ser till att allting fungerar. Dessutom finns vår support alltid nära till hands om du behöver det. 

PAKETERINGAR
Separata produkter och tjänster som vi har paketerat till ett erbjudande som syftar till att gör det enklare att hitta en lösning för ett specifikt behov.

PUZZEL
En lösning för ditt kontaktcenter som gör att du kan kommunicera med dina kunder från valfri plats – oberoende av tid, kanal eller enhet. Läs mer om Puzzel här.

RELEYE
En nöjd kund hos O.M med tjänster inom dokumenthantering och inredning. Se kundcase.

RINGA FRÅN DATORN
Softphone är en mjukvara som fungerar som en telefon i din dator eller annan digital enhet. Du ringer via internet och så länge du har uppkoppling kan du enkelt hantera stora mängder samtal och sköta växelfunktioner, oavsett var du befinner dig.

TAL TILL TEXT
Att diktera på ett modernt sätt gör det möjligt att omvandla tal till text som lagras i ett system med automatik. Dragon Professional från Nuance är vår lösning för denna typ av diktering.

TELEFONVÄXEL
Virtuell telefonväxel, molnbaserad telefonväxel, telefonväxel småföretag eller telefonväxel storföretag. Oavsett behov finns ofta lösningen i en modern molnbaserad företagsväxel.

VIDEOKONFERENS
En videokonferens kan ske på olika sätt och från olika plattformar som ex Teams. Du kan delta med flera andra från ett gemensamt rum eller sitter du ensam framför datorn. Tekniken anpassas efter dina behov och gör videomötet effektivt för dina olika behov.

VIDEOMÖTE
Det finns olika plattformar för videomöten, som Teams, Zoom och Cisco. Plattformen kompletteras med teknik som skärm, mikrofon och kamera för att bli komplett. Olika plattformar kan inte videomötas utan en brygga, en sådan är Visual Meeting som är en tjänst från Office Management.

VISUAL MEETING
En Samsung telefon kan ringa till en Iphone. Men du kan inte videomötas mellan Zoom och Teams. För att det skall fungera krävs en brygga, en sådan är Visual Meeting som är en tjänst från Office Management.

VIRTUAL PHONE Q
Virtual Phone Q ger era kunder möjligheten att låta en bot hålla deras plats i telefonkön och istället bli tillbakaringda på en förutbestämd tid.

X64-BASERAD
Storleken på en processer i en dator. Om du inte vill ha huvudbry om detta utan bara ha en tjänst som gör att du har den utrustning du behöver, då är våra paketeringar och vår rådgivning din räddning.

ZOOM
System för virtuella möten. Vi erbjuder mötesteknik som fungerar över systemgränserna så att du kan prata med alla dina kontakter.

ÄRENDEHANTERING
På vår supportsida kan du skapa ett supportärende. Du hittar den här.

Chatta med oss
Chatten är stängd