Inredning koncept 1: Vi planerar om

Omställningsfonden

– befintliga möbler med effektivare inredning

Kollektivavtalsstiftelsen Omställningsfonden växer, och behövde hjälp att möblera om sitt huvudkontor i Stockholm. Dels för att disponera ytorna effektivare, dels för att skapa en bättre arbetsmiljö. Resultatet blev en mer välkomnande lokal med en ombonad känsla.

Utgångsläge

Omställningsfonden är en växande verksamhet och på huvudkontoret i Stockholm behövde de plats för fler. Medarbetarna hade fasta platser, och med en ökad inströmning av nya medarbetare insåg de att platserna inte skulle räcka till. Med en högre grad av distansarbete ökade även behovet av hybridlösningar.

– Vi insåg att pandemin ändrat vårt sätt att arbeta. Det var när Office Management var hos oss för att installera hybridlösningar att vi fick veta att de kunde hjälpa oss med inredningen också, berättar Eva Wikström, VD på Omställningsfonden.

Hon hade en önskan att gruppera om så att de som jobbar tillsammans får sitta tillsammans. Vissa arbetsuppgifter kräver en lugnare miljö och det var viktigt att skapa tystare ytor för bättre fokus. Ett fokus som ofta stördes av att fikaplatsen var placerad mitt i kontorsmiljön.

– Vi ville vara kvar i lokalerna, men nyttja dem på ett effektivare sätt. Eftersom vi har ett hållbart tänk ville vi behålla så mycket som möjligt av våra befintliga möbler, fortsätter Eva Wikström.

 

Lösning: Office Managements inredningskoncept 1 “Vi möblerar om”

En mer aktivitetsbaserad clean desk-lösning, där de som samarbetar kan välja att sitta nära varandra. En ommöblering i köket gör att fler får plats runt köksbordet, och nya gardiner ger en varm och ombonad känsla. Fikaplatsen är flyttad till en skyddad hörna där ljudnivån dämpas.

 

Resultat

– Samarbetet med Office Management har varit jättebra. Vår kontaktperson Bella har fångat våra behov och hittat bra lösningar. Hon har varit flexibel och tagit in när vi har ändrat oss. Resultatet är en mer välkomnande lokal med en ombonad känsla, avslutar Eva Wikström.

 

Om Omställningsfonden

Kollektivavtalsstiftelsen Omställningsfonden stöttar medarbetare, fack och arbetsgivare vid uppsägning, kompetensutveckling och karriärväxling. Stiftelsen omfattar 1,2 miljoner anställda inom kommuner, regioner, kommunalförbund och företag anslutna till Sobona.

Vill du veta mer om våra inredningskoncept?

Här kan du få mer information om hur vi kan hjälpa dig skapa ditt drömkontor. Vi är med dig i alla steg för att processen ska bli så smidig, snabb och kostnadseffektiv som möjligt.

Liknande artiklar

Chatta med oss
Chatten är stängd