Vetenskapligt bevisat – Virushämmare från LightAir minimerar smittrisken från Covid-19 och SARS

Nya forskningsresultat visar nu att LightAirs lösning IonFlow för ren inomhusluft kan förbättra arbetsmiljön och göra det möjligt att återvända till arbetsplatsen efter pandemin på ett säkrare sätt. Tidigare har en omfattande studie från Karolinska Institutet kunnat påvisa att LightAirs lösning oskadliggör luftburet virus som influensa, vinterkräksjuka (Calici) och rotavirus (diarré och magont). Och nu visar alltså nya testresultat utförda av spanska IrsiCaixa AIDS Research Institute att IonFlow-teknologin dessutom oskadliggör virus som efterliknar SARS-CoV-1 och SARS-CoV-2 i droppform.

Det spanska forskningsinstitutet bekräftade vad Lightair redan har anat sedan den första vågen av coronaviruset kom till Europa under 2020. Resultaten är positiva och ger arbetsgivare en möjlighet att göra arbetsplatser säkrare. Speciellt då IonFlow-teknologin förhindrar att viruset kan infektera mänskliga celler.

– Det är både stimulerande och glädjande att vi nu har fått ett nytt resultat som kompletterar den tidigare fördjupade studien från Karolinska Institutet, som så tydligt visade hur vår teknik förhindrar spridning av ett antal virus, säger Lars Liljeholm, VD för LightAir.

– Analysresultaten vi har sett från båda studierna är så positiva att det finns anledning att tro att vår teknik kan hämma spridningen av de flesta virus. Vi är stolta över att kunna bidra till att minska virusinfektioner på kontor, i skolor och andra delade utrymmen, fortsätter Liljeholm.

IonFlow virushämmare söker aktivt upp virus och oskadliggör dem med hög effektivitet redan i luften genom att skada virusets skyddande proteinhölje. Normalt installeras virushämmaren tillsammans med LightAir CellFlow luftrenare som filtrerar bort föroreningar, pollen och virus med 99,99% filtreringsgrad. Tillsammans ger de ett dubbelt skydd och en arbetsplats eller skola där alla mår bättre. Systemet är en hörnsten i en ansvarsfull plan för att öppna upp kontoret.

Till alla som funderar på hur det går till att skaffa lösningen som ger renare luft så heter lösningen LightAir Health+. Paketet ger dig ren luft som abonnemang där luftrenare och virushämmare installeras på din arbetsplats, och leverantören Office Management sköter sedan underhållet regelbundet. Du kan avsluta prenumerationen när du vill, helt utan bindningstid. Filter och slitna delar byts ut vid behov. Det innebär att du som kund har evig garanti och aldrig behöver tänka på extra kostnader för underhåll och reparationer.

Liknande artiklar

Chatta med oss
Chatten är stängd