Världens första kaffemaskin med stöd för drönare 

O.M Coffee Drone - fika på framtidens arbetsplats

Office Management har blivit kända för att driva trendspaning och utveckling inom området Framtidens Arbetsliv. Företaget har frikostigt delat med sig av sin kunskap, men idag blev det offentligt att delar av arbetet har hållits hemligt.

- Vi är stolta över att kunna presentera världens första kaffemaskin med artificiell intelligens. Utvecklingen har pågått ett tag och jag kan lova att det har varit svårt att hålla det hemligt men nu är det äntligen dags att få berätta om O.M CoffeeDrone, säger Peter Uddfors, VD på Office Management. 

 

”Vi vill ligga i framkant. Därför ger vi våra kunder möjligheten att redan nu möta behov som andra först får tillgång till på framtidens arbetsplats

Peter Uddfors
CEO, Office Management

 

 

O.M Coffee Drone - Din personliga barista

Testerna som pågått under en tid har gått över förväntan och från idag kan vi erbjuda en drönarförsedd kaffemaskin i vårt sortiment. En kaffemaskin som den här är en produkt i framkant rent tekniskt och ett efterlängtat tillskott på arbetsplatser som strävar efter att arbeta mera flexibelt. Den passar också väldigt bra i den pandemi vi befinner oss i, där social distansering är viktigt.

-Vi skall ju hålla avstånd och vi vet alla att kaffemaskinen är en naturlig samlingspunkt som därmed riskerar att bli en plats för superspridande. Därför vill vi istället få ut denna kaffemaskin till så många som möjligt på den plats där just de befinner sig, så de slipper komma till en maskin. Och allt sker helt kontaktlöst, fortsätter Uddfors.

Uddfors medger att detta kan låta som en utopi, men sanningen är att det flyger omkring drönare redan idag på Office Managements kontor i Stockholm där testerna av produkten har utförts. Nu behöver man inte lämna skrivbordet och riskera gå nära en kollega för att få en kopp gott kaffe, säger Peter Uddfors

Det är det här som är framtiden och en självklarhet på framtidens arbetsplats. Office Management har stora förväntningar på den här lilla krabaten och testar redan nu andra användningsområden, som till exempel vattenhållare, ”Mat på jobbet” och andra produkter inom affärsområdet Facility Management – eller service på kontoret.

 

 
 
Appen för Smartphone's sköter kommunikationen med drönaren. Den hanterar turordningen och att rätt beställare får sin valda dryck och smak.
 

- Vi ser också andra tillämpningar som verkstadsindustrin där man inte kan röra sig fritt på golvet på grund av olika robotar eller maskiner. Där kan ju drönaren hämta "fikat" via luften.

Office Management är stolta att kunna erbjuda O.M Coffee Drone på marknaden från idag och tror att efterfrågan kan bli stor. Det är verkligen bara fantasin som sätter stopp för hur vi kan utveckla denna typ av tjänster. Algoritmen som styr just kaffehämtningen är framtagen så att det lätt skall kunna gå att ändra koden till andra tillämpningsområden, avslutar Peter Uddfors.

 

Vill du också ha kaffedrönare på ditt kontor?

Kontakta vår barista Kim så hjälper han dig med komma igång direkt med installation. 

Liknande artiklar

Chatta med oss
Chatten är stängd