Val av telefonväxel - 4 steg till en effektivare telefonilösning 

Vad ska man tänka på vid köp av ny telefonväxel? Kanske var det ett par år sedan sist eller så är det första gången? Oavsett så är det lite att sätta sig in i men så svårt är det faktiskt inte om man är någorlunda strukturerad och tar lite hjälp.  En bra början är att fundera på våra fyra tips som kan ge dig en mer kostnadseffektiv och användarvänlig telefonilösning.

Nyfiken på hur du kan effektivisera din telefonilösning?
Prata med Christian Ceder så kan han hjälpa dig.  

Steg 1 - Välj en operatörsoberoende flexibel växellösning 

Molnlösningar ger flexibilitet. Det gäller även telefonilösningar och företagsväxel i molnetDet moderna arbetslivet är mer flexibelt och organisationer förändras snabbare. Att kunna lägga till och ta bort anknytningar och att vara operatörsoberoende är två viktiga krav när du skall köpa ny växel och vill vara flexibel. Det spar pengar och ger dig friheten att växa.   

Tjänst: OM Connect 

 

Steg 2  - Se över dina operatörsavtal  

Telefonräkningarna skenar och du har inte riktigt koll på varför? Ofta beror det på att datatrafiken förändrats och kanske då också behovet av telefoni bland dina anställda. Datatrafik är så individuellt, därför påverkas företagets kostnader av vilka som är anställda och deras sätt att arbeta. Så med större rörelse i arbetsmarknaden förändras behoven oftare, samtidigt som operatörernas villkor förändras. Det som var fördelaktigt ett år är kanske inte det bästa nästa årPassa på att se över dina operatörer när du uppgraderar din telefonilösning med en molnväxel.   

Office Management har hjälpt flera kunder att spara mellan 30- 50 % på sin telefoni.  
Vi erbjuder en kostnadsfri årlig översyn av dina abonnemang. Vi samarbetar med alla operatörer och följer deras avtalsförändringar dagligen.  

Tjänst: OM Operatörsrådgivning för optimalt val av abonnemang 

 

Steg 3  Sälj av gamla mobiler ge nytt liv med återbruk.  

Många mobiler byts ut innan livslängden är helt slut. Det kan tyckas som resursslöseri, men i en uppkopplad vardag där telefonen är ett viktigt arbetsredskap kan det vara affärskritiskt att medarbetarna har tillgång till de senaste modellerna som ger dem möjlighet att utnyttja kapaciteten i nätverket fullt ut.  

Telefonen kan dock få nytt liv i en annan användares hand där behovet av minneskapacitet är mindre. Att återvinna gamla mobiler är för många företag en outnyttjad potential som både sparar planeten och kostnaderna. 

Tjänst: Mobiltelefon Recycling tjänst hjälper dig att hitta bästa priset på återköp av dina gamla mobiler och rensar dem till fabriksny inställning för återanvändning.  

 

Steg 4.  GDPR säkra din mobilpark  

En borttappad eller stulenmobil är inte bara en förlust av hårdvara, utan i orätta händer är det framförallt en säkerhetsrisk för företaget som äger telefonerna. En mobil innehåller extremt mycket IT och känslig information. GDPR har satt fokus på frågan. En säkrad mobilpark är en bra försäkring. 

Tjänst:Vi hjälper dig att hitta den rätta Mobile Device Management lösningen för ditt företag. 

                  

Liknande artiklar

Chatta med oss
Chatten är stängd