8 snabba tips till Teams-mötet 

Nedan har vi samlat åtta tips som underlättar när du har Teams-möten.

1. Kör ljud via telefonlurarna

Saknar du headset till din dator kan du även ansluta din telefon till Teamsmötet och köra ljudet via telefonens headset istället. På så vis ser du videomötet på din dator och får ljudet från din telefon. Helt synkroniserat och utan risk för rundgång.

 

2. Visa din riktiga bakgrund

En populär funktion i Teams är de olika videobakgrunderna. Enligt studier är det dock mer uppskattat att visa din riktiga bakgrund då det gör det enklare att förmedla äkthet, trovärdighet och kompetens. Källa: https://www.inc.com/jessica-stillman/if-you-want-to-be-taken-seriously-ditch-your-zoom-background-new-study-shows.html

 

3. Testa din presentation

Det finns olika typer av lägen för presentation i Teams och beroende på möte kan det vara smart att välja den som passar bäst. I Teams kan du enkelt direktstarta ett möte själv för att testa de olika varianterna. Dessa väljer du precis innan du klickar på filen du vill visa.

 

4. Gör anteckningar i chatten

Du kan lägga till och fästa dig själv i chatten. Då kan du enkelt göra anteckningar och kommentarer för att gå tillbaka till dessa i efterhand.

 

5. Avskild mötesplats

Undvik att ta möten i öppna landskap. Det som sker i bakgrunden kan nämligen vara distraherande och skapa frustration. När du deltar från ett avskilt rum minimerar du även störande ljud.

 

6. Anpassa kameravinkeln

Om du anpassar din kameravinkel till ögonhöjd kan du ge möjlighet för de andra i mötet att se dig bättre samtidigt som att du även synliggör ditt kroppsspråk.

 

7. Tänk på belysningen

En bra ljussättning kan förbättra upplevelsen för andra som deltar i mötet. Istället för en mörk siluett med kallt och trist ljus kan du göra skillnad genom att använda dig av det befintliga ljuset på rätt sätt.

 

8. Använd både ljud och bild

Se till att slå på kameran och använd dig av mikrofonen när det är nödvändigt. Detta bidrar till att du skapar större engagemang under mötet.

Liknande artiklar

Chatta med oss
Chatten är stängd