Office Management först i Sverige med miljömärkt kaffetjänst

Som första leverantör i Sverige erbjuder Office Management nu en helt unik kaffetjänst. Tjänsten innehåller endast ekologiska produkter med tyngdpunkt på Fairtrademärkning, en kaffemaskin med godkänd miljömärkning och effektiva leveranser där miljökörning är ett krav.

Att vi nu kan erbjuda våra kunder Sveriges första Svanenmärkta kaffetjänst är ett gott bevis på vi ligger i framkant när det gäller miljö. Nu blir det enkelt för våra kunder att välja rätt, då Svanen har granskat att vi uppfyller deras tuffa krav, säger Patrik Gustafsson, konceptchef på Office Management. 

Office Management har redan gått ut med erbjudandet om den miljömärkta kaffetjänsten till sina kunder, men planerar en ännu större lansering framöver.

- Våra servicetekniker har diplom i miljökörning och vi har en modern bilpark med bilar i Euro 5- och 6-klassen, eftersom denna miljömärkta kaffetjänst även innefattar effektiva leveranser och transporter som tar hänsyn till miljön. Så tjänsten vi erbjuder våra kunder gör det möjligt för dem att hålla en hög miljöprofil. Det är ett behov vi ser mer och mer, säger Patrik Gustafsson.

- Vi hoppas att såväl privata som offentliga beställare nu tar chansen att bidra till en hållbar fikapaus genom att välja Miljömärkt kaffetjänst från Office Management. Då kommer fler människor på jobbet att kunna välja ekologiskt och Fairtrademärkt kaffe, te och choklad. Och inte minst om man lär sig en ny vana på sin arbetsplats, kanske man tar med sig den vanan hem. På så vis får vi ännu större miljövinster, säger Sergio Duarte, produktspecialist på Miljömärkning Sverige.

Svanen ställer krav på att minst 90 % av kaffet ska vara ekologiskt och minst 30 % av kaffet ska vara certifierat enligt en märkning för socialt ansvarstagande.

 

Fakta och krav för Svanenmärkta kaffetjänster:

  1. Minst 90 % av kaffet ska vara ekologiskt. Te, choklad, mjölk och socker ska även det vara 50 % ekologiskt.
  2. Minst 30 % av kaffet ska vara certifierat enligt en märkning för socialt ansvarstagande (exempelvis Fairtrade). För te, choklad och socker gäller minst 10 %.
  3. Hårda krav på vilka ämnen som får ingå i den plast och metall som kommer i kontakt med kaffet och de andra livsmedel som används i maskinen. Miljö- och hälsofarliga ämnen som flamskyddsmedel, halogenerade organiska föreningar och mjukgörare som ftalater förbjuds.
  4. Inga rengöringskemikalier som är klassade som miljö- eller hälsofarliga, cancerogena, mutagena eller reproduktionsstörande, får användas.
  5. Eventuella engångsmuggar som levereras ihop med kaffetjänsten ska vara Svanenmärkta eller klara Svanens krav för engångsartiklar för mat.
  6. Kapselmaskiner tillåts ej.

Liknande artiklar

Chatta med oss
Chatten är stängd