Hållbarare IT för framtidens arbetsplats

Digitaliseringen är en av våra främsta möjligheter för att bekämpa klimatförändringarna, men innebär även en miljörisk med växande efterfrågan av ny teknik och därmed ett ökat tryck på bland annat naturresurser. Hur gör vi för att digitaliseringen ska minska miljöpåverkan utan att skapa en ny miljöbov?

Guide till hållbarare IT i framtidens arbetsplats

Vi kan använda IT för att skapa hållbarare beteenden, exempelvis digitala möten, digitaliserade dokumentflöden vilket minskar behovet av klimatpåverkande resor och fysiska fakturor och avtal. Vi måste även säkerställa att den utrustning och teknik vi använder är hållbarare genom hela livscykeln, från produktion, transport, användning och återvinning. Ta del av vår kortfattade guide nedan hur du kan tänka kring hållbarare IT och kontakta oss om du vill ha hjälp med att se över er IT.

Webinar

Hållbar IT

Nyckelaspekterna i en hållbar IT-strategi

Detta webinar i vår serie om Framtidens arbetsplats handlar om hållbarhet och mer specifikt om hållbar IT. Vad är det egentligen? Ämnet är brett och omfattar både miljömässig och social hållbarhet. Vi reder ut begreppet och får hjälp av våra experter med handfasta tips.

 

Chatta med oss
Chatten är stängd