Vill du veta mera om framtidens arbetsplats?

Nedan kan du läsa om kommande händelser och seminarium på Office Management. Anmälan kommer läggas upp allt eftersom. Vill du veta mer redan idag? Kontakta oss så kan vi berätta mer hur vi kan hjälpa just ditt företag. 

Webbinarium 2 december: Har framtiden kommit ifatt oss i arbetslivet? Vi summerar 2020 och trendspanar mot 2021.

Det här eventet avslutar årets serie på temat Framtidens Arbetsliv. Vi får besök av forskarna Lena Lid Falkman och Sofia Rasmussen som med utgångspunkt i trendspaningar, forskning och studier tillsammans kommer reflektera över vad det var som hände, hur det fungerade för olika grupper och vad som kommer bli effekterna 2021. 

Vi avrundar eventet med att summera våra lärdomar i en lista med ”måste bevaras och vårdas” och en annan med vad som måste ”utvecklas och hanteras på nya sätt” i det nya normala arbetslivet.

Du anmäler dig nedan.

Eventets talare:

  • Lena Lid Falkman, forskare på temat digitalisering, Handelshögskolan i Stockholm
  • Sofia Rasmussen, forskare och omvärldsanalytiker, Rasmussen Analys

Webbinarium 15 okt: Vad händer med kontoret post Covid-19?

En trendspaning om arbetsplatsens roll i samhället och hur vi ska tänka runt både den fysiska ytan och organisationen i det nya normala.

Datum: 15 oktober 2020
Tid: 08.30-09.45

Arbetsplatsen är i ständig förändring. Just nu går förändringen snabbare än tidigare då rådande pandemi orsakat en kris som tvingat oss till nya arbetssätt. Till exempel har vi utvecklat vår digitala mognad när hemarbete har blivit vanligare. Vad kommer hända med kontoret nu och hur ska vi organisera oss för att arbeta mest effektivt?

Vi gästas av Tenant & Partner som ger sin syn på arbetsplatsens framtida roll och vilka behov som behöver tillgodoses för att kontoret ska skapa värde för organisationen. De ger även praktiska råd om hur du kan räkna på kontorsytan nu när schablonmetoderna har förändrats.

Talare:

  • Torbjörn Eriksson, VD Tenant & Partner
  • Jonas Westerlund, rådgivare på Tenant & Partner

Webbinarium 27 augusti – vad händer om AI inte tar ditt jobb?

Framtidens arbetsliv är lite smartare. En av de stora trenderna är AI, som gör det möjligt att arbeta mer effektivt och därmed bli mer konkurrenskraftig. Men för de allra flesta är AI ett ovisst begrepp som måste konkretiseras.

Hur påverkar AI din vardag, handlar det bara om robotar som ersätter arbetskraft och hur kan du med hjälp av dagens teknik förbättra ditt arbetssätt?

Eventets talare:

  • Joakim Wernberg, forskningsledare megatrender och strukturomvandling på Entreprenörskapsforum.
  • Peter Drougge, AI-expert på Microsoft Technology Center.
  • Christoffer Börjesson, Chief Digital Officer, Fastighetsägarna och expert på AI på den fysiska arbetsplatsen.
Chatta med oss
Chatten är stängd