Tillbaka till kontoret

Är du redo för det nya normala?

Efter pandemi och isolation går vi tillbaka till en helt ny vardag. Många har upptäckt fördelarna med distansarbetet och kontoret ska nu konkurrera med hemmakontoret. Efterfrågan på hybridlösningar för flexibla samarbeten ökar i rask takt.

Vad behöver din arbetsplats för att anpassa sig till det nya normala? Kolla vår checklista nedan. 

 

Checklista för den digitala arbetsplatsen

Hur stabil är mötestekniken?

Fungerande mötesteknik behövs både hemma och på kontoret. Att mötas i olika plattformar ska bara fungera när videokonferensen används för både interna och externa affärskritiska möten. Är din mötesteknik stabil nog för fler digitala möten och finns det en brygga för att säkert kunna hantera alla externa videomöten oavsett vilka plattformar som används?

Hur digitala är konferensrummen?

Hur många deltagare är ni i snitt på era möten? De flesta videomöten är för ett litet antal personer och då blir det ineffektivt att sätta en stor kraftfull videokonferensutrustning i det största mötesrummet. En vanlig fallgrop är att inte tänka igenom vilken typ av möten man har. Bestäm vilka rum som bara ska ha skärm och vilka som ska ha full teknisk utrustning för videokonferens.

Rätt IT-plattform för kommunikation?

I en digifysisk värld är en pålitlig IT-plattform med ett stabilt och säkert nätverk ett absolut måste. Om du valt Teams, fundera på om du använder hela potentialen? Och har du en digital telefonväxel som kan administreras på distans vid behov? En molnbaserad kundtjänstmiljö ger en betryggande flexibilitet som gör det möjligt att jobba på distans oavsett funktion i organisationen.

Digitaliserat dina viktigaste dokument?

Hur hanterar du dina viktigaste dokument? Är din arbetsplats fortfarande beroende av papper och pärmar eller är du digital och hanterar fakturor och dokument elektroniskt? I så fall har du förmodligen sparat tid och reducerat kostnader när manuella processer för attestering och signering av fakturor, avtal och reseräkningar har ersatts av digitala arbetsflöden.

Vill du ha råd kring din digitala arbetsplats?

Prata med Conny. Han är vår klippa när det kommer till digitala samarbetsplattformer och kan ge dig många goda tips till hur du förbättrar dina digitala samarbeten.

Checklista för den fysiska arbetsplatsen

Fikaplatsen

Fikaplatsen är ofta själva hjärtat i organisationen och där samlas medarbetarna för att socialisera sig och hämta energi. Med enkla medel kan du göra fikahörnan mer säker för alla. Du kan till exempel byta ut soffor till fåtöljer eller ta bort alla långbord och i stället skapa flera mindre fikagrupper med gott om plats mellan stolar och bord.

Receptionen

Förutom tydliga förhållningsregler för alla besökare bör det finnas en plexiglasskiva för att skydda receptionisterna. Se över knappar som ljusknappar och dörröppnare, och säkerställ att det alltid finns tillräckligt med desinfektionsmedel och möjligheter att tvätta händerna med tvål. Frekvent desinficering på handtag, stolar och övriga ytor.

Inredningen

Med social distansering kommer också krav till bättre plats mellan skrivborden. Se till att möblera om och skapa luftiga ytor med distans runt alla medarbetare. Du kan till exempel använda draperier och textilier som avskiljare. Eller varför inte placera ut stora, gröna växter? Det finns också virushämmande luftrenare som eliminerar virus.

Konferensrummen

Ta bort stolar så att det blir två meter mellan varje deltagare, och använd större konferensrum för mindre möten för att på så vis främja social distansering. Se till att du utnyttjar samtliga konferensrum och se över all teknik. Har du rätt skärmar och teknisk utrustning för att genomföra högkvalitativa distansmöten från kontoret?

Vill du ha råd kring den fysiska arbetsplatsen?

Prata med Andreas. Han är vår expert på allt som har med det fysiska kontoret att göra och vet precis hur du lockar dina medarbetare tillbaka till jobbet med en trygg, trivsam och funktionell arbetsplats efter tid i exil på hemmakontoret.

Digital och fysisk verktygslåda

Chatta med oss
Chatten är stängd